Veermestreech
Grote Gracht 74
6211 SZ Maastricht
06- 15 31 02 38
Chaimaa el Helali/ chaima.elhelali@philadelphia.nl
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

We geloven in een zo gewoon mogelijk leven voor iedereen, ook als je een beperking hebt.
Een zo gewoon mogelijk leven betekent samen puzzelen, onderzoeken, improviseren, de dialoog voeren, dilemma’s delen, momenten van niet-weten, keuzes maken, fouten maken en weer verder gaan. En iedereen heeft mogelijkheden en interesses. De kunst is deze te achterhalen en te stimuleren. Voor iedereen is het belangrijk dat je je leven ervaart als betekenisvol. Dat je gezien en gewaardeerd wordt door de mensen om je heen.

Dat je het gevoel hebt dat je tot je recht komt. Dat je mag ontwikkelen en daadwerkelijk vrijheid ervaart om je leven te leiden zoals jij dat voor ogen hebt. We benutten daartoe alle kansen. Hiermee plaatsen we het van betekenis zijn boven een beperking hebben zodat de beperking minder belangrijk wordt en iedereen ervaart; ik ben de moeite waard!

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
09:00 - 17:00
di
09:00 - 17:00
wo
09:00 - 17:00
do
09:00 - 17:00
vr
09:00 - 00:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

De werklocaties:
Restaurant
Het restaurant wordt geleid door ons team van mensen met een verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt.

Werkomgeving
Om het restaurant te kunnen leiden, zijn de werkzaamheden en de werkomgeving aangepast aan de deelnemers.

Branche-erkende leerlijn
Zo maken we passende sets van taken binnen de leerlijnen keuken assistent en bediening assistent, zodat iedere deelnemer werkzaamheden verricht die passen bij haar/zijn talent en affiniteit. Deelnemers kunnen hiermee, indien ze alle taken leren uitvoeren van een leerlijn, een branche-erkend certificaat behalen.
Deze werkzaamheden worden ondersteund door slimme innovatieve toepassingen zoals de Horeko-methodiek en het Mplus Kassasysteem. Dit maakt het leren makkelijker en leuker en zorgt daarnaast voor meer zelfstandigheid.

Kloostertuin
De kloostertuin heeft het karakter van ‘een veilige haven’ waarbinnen sociaal actief zijn midden in de maatschappij mogelijk wordt gemaakt. Het is een inspirerende en stimulerende omgeving voor de deelnemers.

Het buitenleven
Onze kloostertuin biedt een ruime keuze aan mogelijkheden waardoor deelnemers hier tijdens een dagdeel diverse activiteiten in de buitenlucht kunnen doen die zij leuk vinden en bijdragen aan de ontwikkeling. De werkzaamheden worden afgestemd op de voorkeuren en mogelijkheden. Bijkomend voordeel is de balans tussen fysieke inspanning en ontspanning. Op deze wijze worden deelnemers, naast de tuinbeleving, geprikkeld om actief bezig te zijn.

Branche-erkende leerlijn
De werkzaamheden kunnen variëren van deelname aan de branche-erkende leerlijnen assistent groen en assistent groene leefomgeving met als doel uitstroom, tot aan tuinbeleving in de meest brede zin van het woord. Mogelijke activiteiten zijn bijvoorbeeld zaaien (‘proces van zaadje tot tomaatje’), groenten oogsten, groenten snijden, zagen, timmeren, verven, tuinmeubilair onderhouden, natuureducatie volgen, muziek maken en luisteren, in de kas werken, sneeuwruimen, composthoop maken (o.a. met afval vanuit het restaurant),vegen, harken, schoffelen, omheining maken, hokken maken etc. etc.

Creatief atelier
Met ons atelier dragen we bij aan het bruisende en sociale hart van Maastricht. Het biedt deelnemers een plek voor creatieve talentontwikkeling waarbij de producten via onze winkel verkocht worden. Hierdoor verbinden we zorg met de (commerciële) markt en ondernemerschap met betekenisvol werk.

Unieke producten
De producten die we maken zijn natuurlijk net zo uniek als de deelnemers zelf.
Voorbeelden zijn de textiele werkvormen, werken met keramiek, tekenen en schilderen.
Vanuit een kringloopgedachte kijken we of nieuwe benodigde spullen gemaakt en/of vermaakt kunnen worden door het eigen atelier. Zo draagt het atelier bij aan de zelfvoorziening en duurzaamheid. Zo zijn o.a. de bestekbakjes en de volledige tafeldecoratie voor het restaurant gemaakt door de deelnemers van het atelier, drinken onze bezoekers uit kopjes die door de deelnemers beschilderd zijn en worden de kruiden uit de tuin door de deelnemers van het atelier verwerkt en verpakt. Deels voor de verkoop, deels voor eigen gebruik in ons restaurant. De speciaal voor Philadelphia gebrande koffie (eigen merk) wordt ook door de deelnemers van het atelier afgewogen en verpakt. Dit voor zowel gebruik binnen de organisatie als voor verkoop aan particulieren.

Toon meer ˅

Categorie
groenvoorziening
handarbeid
horeca
houtbewerking
ict computers
koken
kunst
recycling
schoonmaak
wasserette
winkel

Doelgroepen
autisme
chronisch ziek
gedragsproblemen
jongeren
lichamelijke beperking
ouderen
psychische aandoening
verstandelijke beperking
vluchtelingen
verslaving
Volwassenen
vrijwilliger

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
In de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving
Drukke omgeving