treARTHUIS
Colijnstraat 49
5344GH Oss
06 19387769
Trea van Meel
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft geen contract met de gemeente

TreARTHUIS, gelegen in een rustige woonwijk in Oss, is een klein kunst- en welzijnsatelier. Het huiselijke atelier bevindt zich gunstig nabij diverse voorzieningen, zoals een station en een groot park met een kinderboerderij.

Ik, Trea van Meel, bied een waardevolle dagbesteding aan voor individuen die behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding, zowel individueel als in kleine groepjes van 2 tot 3 personen. Deze vorm van dagbesteding is ideaal voor mensen die zich niet comfortabel voelen in grote groepen.

Als beeldend kunstenaar hecht ik waarde aan betrokkenheid en interesse in jou als individu, en nodig ik je uit om jezelf te zijn en je verhaal te delen. Mijn focus ligt op het creëren van een veilige omgeving voor mensen met geheugenproblemen (dementie en NAH) en psychosociale kwetsbaarheden, waarbij kunst en cultuur een bron van leven is. Het verbindt onze geest, ons lichaam en onze gevoelens. Kunst helpt elkaar te begrijpen.

Ik ben geïnteresseerd in de mens achter het verhaal en breng mensen samen door kunst, cultuur, kennis en geschiedenis te verenigen in verschillende activiteiten. Bij treARTHUIS heeft elke persoon de vrijheid om betekenis te geven aan het leven op zijn eigen manier.

treARTHUIS biedt de vrijheid om te doen wat bij jou past. Kortom: 'Het kunstzinnig en creatief bezig zijn, in welke vorm dan ook, is persoonsgericht, sociaal, geïntegreerd, ondersteunend voor de persoon zelf, de mantelzorger en naaste omgeving'.

Meer weten? Kom vrijblijvend kennis maken!

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
09:00 - 16:00
di
09:00 - 16:00
wo
09:00 - 16:00
do
Vol
vr
gesloten
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Bezig zijn met kunst en cultuur is niet alleen goed voor de geest, maar ook voor het lichaam. Het helpt je om beter na te denken en je lichaam en geest op een ontspannen manier te trainen.

Door middel van kunstopdrachten en oefeningen leer je verder te kijken dan alleen het oppervlakkige. Het observeren en begrijpen van kunst helpt je objectieve en subjectieve waarnemingen te ontwikkelen, wat kan leiden tot inzichten en antwoorden over zowel je eigen gedragingen en houdingen als die van anderen.

We halen inspiratie uit onze eigen ervaringen en behoeften, en gebruiken de negen beeldelementen zoals o.a. energie, toon, kleur, vorm en lijn om onze unieke expressie te vinden. Kunst onthult veel over mensen en hun omgeving.

In het kunst- en welzijnsatelier en daarbuiten kun je diverse ambachten ontdekken, waaronder keramiek, tekenen, schilderen, textielbewerking, metaalbewerking en houtbewerking. Beelden, woorden, geuren en geluiden versterken onze beleving zowel binnen als buiten het atelier. Onze bronnen van inspiratie zijn legio, van bekende kunstenaars tot verborgen talenten, van de wonderen der natuur tot boeiende lezingen en tijdloze verhalen.

Een gestructureerde week- en dagindeling biedt stabiliteit, terwijl werken volgens een methodiek overzicht en evenwicht in het leven brengt.

Toon meer ˅

Categorie
handarbeid
kunst
overig
recreatie
zorg

Doelgroepen
dementie
niet aangeboren hersenletsel
ouderen
psychische aandoening
Volwassenen

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
In de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving