Textielatelier PastZo
Koningsweg 22
3762 EC Soest
035 647 52 52
Klantbureau
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

In textielatelier PastZo in Soest maken jongvolwassenen en volwassenen met een verstandelijke beperking cadeaus en producten van textiel. Van allerlei soorten stof worden producten van hoge kwaliteit gemaakt, zoals kraamcadeaus, wijnzakken, schorten en tassen. Deze producten worden verkocht aan zowel particulieren als bedrijven.

Openingstijden
ma
09:00 - 15:00
di
09:00 - 15:00
wo
09:00 - 15:00
do
09:00 - 15:00
vr
09:00 - 15:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

PastZo is een creatieve, gezellige dagbestedingsplek waar cliënten de ruimte krijgen om mee te denken. De cliënten zijn in het textielatelier onder andere bezig met spelden en rijgen, knippen en werken met de naai- of lockmachine. Met een borduurmachine borduren zij namen en figuren op producten. Stapsgewijs leren zij zo nieuwe praktische vaardigheden.

De cliënten weten zoveel mogelijk zelf hoe hun dagprogramma eruit ziet. Roosters met pictogrammen, woorden en plaatjes ondersteunen hen hierbij. De cliënten helpen ook bij de verkoop en het inpakken van de producten. Het werk is gevarieerd en in de pauzes is er tijd om samen iets leuks te doen.

Cliënten leren bij PastZo ook vaardigheden die je nodig hebt als je werkt, zoals op tijd komen, overleggen, omgaan met mensen, verantwoordelijkheid voor je werk en samenwerken. Iedereen krijgt de ruimte om binnen zijn mogelijkheden verder te groeien. Samen met de cliënten bespreken we wat zij belangrijk vinden, wat de verwachtingen zijn en hoe we daar invulling aan kunnen geven.

Toon meer ˅

Categorie
handarbeid

Doelgroepen
autisme
doof slechthorend
jongeren
lichamelijke beperking
niet aangeboren hersenletsel
ouderen
verstandelijke beperking

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Weinig begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving
Drukke omgeving