Stichting Frobel
Westerstraat 79A
3016DG Rotterdam
0628050407
Jacky Ross
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft geen contract met de gemeente

- Lijk het je leuk om bij een kleine zorgorganisatie te werken die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een leerwerkplek biedt in een lunchroom ?
- Wil jij deel uitmaken van een geweldig team met medewerkers tussen de 16-40 jaar die stuk voor stuk fantastisch zijn? (Huidige leeftijden, uiteraard mag dit afwijken)
- Houd jij van bakken en lunch voorbereiden ?
- Wil je elke dag het beste uit jezelf halen met behulp met onze leerwerkcoaches?

Lees dan meer over onze lunchrooms bij Fröbel in Rotterdam en voel je welkom om een kopje koffie of thee te halen zodat je de sfeer echt kan proeven.

Medewerkers komen een aantal dagen bij ons in de week om te leren werken. Zij worden hierbij ondersteund door een team van leerwerkcoaches. Onze begeleiding is gericht op het aanleren van zowel praktische als sociaal-emotionele vaardigheden. Denk hierbij aan de ontwikkeling van eigen regie, het vergroten van de weerbaarheid, maar ook aan het verbeteren van sociale omgang. We doen dit op een manier, waarbij talent, waardering, gelijkwaardigheid en vertrouwen voorop staan.

Het doel is de afstand tot de arbeidsmarkt van mensen te verkleinen. We willen dat iedereen, ongeacht de beperking, een échte werkplek krijgt in de maatschappij. Medewerkers doen dan ook met alles mee in de horeca. Naast de ondersteuning op de groep, worden er ook trainingen gegeven, deze één op één trainingen worden aangeboden zodat je jezelf kan blijven ontwikkelen. Denk hierbij aan een barista training, gastvrijheid training of engelse training zodat je toeristen beter kan helpen.

Onze visie
De afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen.

Onze missie
Als je iets doet wat je leuk vindt, kan je alles leren. Zolang je de kans krijgt om dit te kunnen doen met de juiste ondersteuning. We willen mensen niet betuttelen en onnodig klein houden, maar behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden en alleen ondersteuning inzetten als dit ook daadwerkelijk nodig is voor iemand zijn ontwikkeling

Onze medewerkers
Onze medewerkers hebben vooral heel veel talenten en mogelijkheden. Verder hebben zij vaak ook een (licht) verstandelijke beperking, waarbij soms sprake is van bijkomende psychische en/of psychiatrische stoornissen. Denk hierbij aan mensen met autisme of ADHD. Ook werken bij ons mensen met Syndroom van Down. Deze beperking staat bij ons echter niet centraal. Het gaat om je de talenten die onze medewerkers bij ons kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Onze cultuur
Open cultuur, weinig hiërarchie, veel mogelijkheden. Gelijkwaardigheid, waardering, eerlijkheid en vertrouwen zijn belangrijke waardes binnen Fröbel.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
09:00 - 17:00
di
09:00 - 17:00
wo
09:00 - 17:00
do
09:00 - 17:00
vr
09:00 - 17:00
za
10:00 - 17:00
zo
10:00 - 17:00

werkzaamheden

De werkzaamheden bij Fröbel zijn erg divers. We hebben twee locaties die functioneren als lunchroom in Rotterdam Centrum en Rotterdam West maar hebben ook buiten de lunchrooms veel bezorgingen of externe partijen.

- Broodjes en wraps maken (variërend van 0 tot 200 per dag)
- Taarten bakken
- Bestellingen wegbrengen met een bakfiets, lopend of auto
- Werken in de bediening
- Opnemen van bestellingen
- Achter de kassa helpen
- Maken van koffie/thee/smoothies en andere drankjes
- Ontbijt/lunch/high tea's voorbereiden en uitserveren
- Helpen in de afwas en zorgen voor een mooie schone zaak

Toon meer ˅

Categorie
horeca

Doelgroepen
autisme
chronisch ziek
jongeren
lichamelijke beperking
psychische aandoening
verstandelijke beperking
vrijwilliger

Kenmerken
Groepswerk
In de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving
Drukke omgeving