Stichting Frobel
Westerstraat 79A
3016DG Rotterdam
0628050407
Jacky Ross
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft geen contract met de gemeente

- Zie je jezelf bij een kleine zorgorganisatie werken die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een leerwerkplek biedt in de horeca ?
- Wil jij deel uitmaken van een geweldig team met medewerkers tussen de 16-36 jaar die stuk voor stuk fantastisch zijn?
- Houd jij van bakken en kokkerellen?
- Wil je elke dag het beste uit jezelf halen met behulp met onze leerwerkcoaches?

Lees dan meer over onze lunchrooms bij Fröbel in Rotterdam en voel je welkom om een kopje koffie of thee te halen zodat je de sfeer echt kan proeven.

Meer informatie over ons:
Medewerkers komen een aantal dagen bij ons in de week om te leren werken. Zij worden hierbij ondersteund door een team van leerwerkcoaches. Onze begeleiding is gericht op het aanleren van zowel praktische als sociaal-emotionele vaardigheden. Denk hierbij aan de ontwikkeling van eigen regie, het vergroten van de weerbaarheid, maar ook aan het verbeteren van sociale omgang. We doen dit op een manier, waarbij talent, waardering, gelijkwaardigheid en vertrouwen voorop staan.

Het doel is de afstand tot de arbeidsmarkt van mensen te verkleinen. We willen dat iedereen, ongeacht de beperking, een échte werkplek krijgt in de maatschappij. Medewerkers doen dan ook met alles mee in de horeca. Naast de ondersteuning op de groep, worden er ook trainingen gegeven. Denk hierbij aan een barista-training, een afwastraining en een gastvrijheidstraining.

Onze visie
De afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen.

Onze missie
Als je iets doet wat je leuk vindt, kan je alles leren. Zolang je de kans krijgt om dit te kunnen doen met de juiste ondersteuning. We willen mensen niet betuttelen en onnodig klein houden, maar behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden en alleen ondersteuning inzetten als dit ook daadwerkelijk nodig is voor iemand zijn ontwikkeling

Onze medewerkers
Onze medewerkers hebben vooral heel veel talenten en mogelijkheden. Verder hebben zij vaak ook een (licht) verstandelijke beperking, waarbij soms sprake is van bijkomende psychische en/of psychiatrische stoornissen. Denk hierbij aan mensen met autisme of ADHD. Ook werken bij ons mensen met Syndroom van Down. Deze beperking staat bij ons echter niet centraal. Het gaat om je de talenten die onze medewerkers bij ons kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Onze cultuur
Open cultuur, weinig hiërarchie, veel mogelijkheden. Gelijkwaardigheid, waardering, eerlijkheid en vertrouwen zijn belangrijke waardes binnen Fröbel.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
09:00 - 17:00
di
09:00 - 17:00
wo
09:00 - 17:00
do
09:00 - 17:00
vr
09:00 - 17:00
za
10:00 - 17:00
zo
10:00 - 17:00

werkzaamheden

De werkzaamheden bij Fröbel zijn erg divers. We hebben twee locaties die functioneren als lunchroom maar hebben ook buiten de lunchrooms veel bezorgingen of externe partijen.

- Broodjes smeren (soms wel 200 per dag!!)
- Taarten bakken
- Bestellingen wegbrengen met een bakfiets, lopend of auto
- Werken in de bediening
- Opnemen van bestellingen
- Achter de kassa helpen
- Maken van koffie/thee/smoothies en andere drankjes
- Ontbijt/lunch/high tea's voorbereiden en uitserveren
- Met de huidige maatregels: take out bestellingen verzorgen
- Helpen in de afwas en zorgen voor een mooie schone zaak
- Maar ook soms een heerlijke wandeling of creatieve taken zoals het maken van vogelkransen (kijk op onze webshop)

Bijna alle werkzaamheden zijn horeca gericht maar toch hebben we het afgelopen jaar, tijdens het sluiten van de horeca, ook ontdekt dat we het heel leuk vinden om met andere taken bezig te zijn. Zoals het vullen van thee zakken voor lokale ondernemers, het maken van vogelkransen en het versieren van kerstballen voor eenzame ouderen.

Toon meer ˅

Categorie
horeca

Doelgroepen
autisme
chronisch ziek
jongeren
lichamelijke beperking
psychische aandoening
verstandelijke beperking
vrijwilliger

Kenmerken
Groepswerk
In de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving
Drukke omgeving