Mint Zorg - Restaurant Gewoon Sientje
Berm 49
5331KL Kerkdriel
0625492562
Tim Aagten
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Wat doen wij? Gewoon Sientje is een restaurant en frietparadijs gevestigd in Kerkdriel, waar wij werknemers gaan opleiden binnen de verschillende facetten van het horeca vak.

Het belangrijkste doel voor ons is dat wij gaan kijken naar de wensen/krachten van de medewerker en ze hierin willen versterken/ontwikkelen om het einddoel te bereiken namelijk: uitstromen naar een baan binnen de reguliere horeca.

Zo kunnen wij bijvoorbeeld kijken of een dagbestedingsindicatie of welke indicatie een inwoner van een gemeente ook heeft wel echt passend is voor deze persoon. Wij bieden maatwerk in afstemming met de medewerker, betrokkene en

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
gesloten
di
gesloten
wo
09:00 - 23:00
do
09:00 - 23:00
vr
09:00 - 23:00
za
09:00 - 23:00
zo
09:00 - 23:00

werkzaamheden

Mint Zorg B.V. is actief binnen restaurant Gewoon Sientje. Een lunchroom/restaurant/frietparadijs waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid binnen verschillende facetten van horeca met als doel dagbesteding met, indien geschikt voor mogelijke werknemers (cliënten) uitstroom naar het reguliere werkveld. Er is binnen Gewoon Sientje een combinatie van horecapersoneel en pedagogisch medewerkers om de medewerkers te begeleiden.

Binnen Gewoon Sientje zijn er werkzaamheden binnen alle facetten van horeca. Binnen Gewoon Sientje zijn dit werkzaamheden binnen het frietparadijs en lunchroom/restaurant.

Binnen het frietparadijs liggen er werkzaamheden zoals: verse friet snijden, inpakken, sauzen, maar ook werkzaamheden in de voorbereiding zoals het schoonmaken van ruimtes en benodigdheden, vullen van voorraard. Ook zijn er kassasystemen waar medewerkers zullen leren producten aan te slaan, te verkopen, opnemen van bestellingen aan tafel (restaurant).

Binnen de lunchroom/restaurant zijn en verschillende werkplekken. Er is een ruimte open keuken waar in de mice and place voorbereidingen getroffen worden, de spoelkeuken en het maken van de gerechten (broodjes voor de lunch of bijvoorbeeld de gerechten in het restaurant) Ook zijn er werkzaamheden in de bediening, als gastheer/gastvrouw, facilitaire werkzaamheden en de voorbereidingen. (Indekken van tafel, poleren van glas en bestek en de zaak startklaar maken.

Buiten deze taken zijn er verschillende persoonlijke ontwikkelpunten voor de medewerkers. Zo wordt er gewerkt binnen een team waar medewerkers leren samenwerken, overleggen (communiceren) maar wordt er ook opnieuw gekeken naar arbeidsritme en werknemersvaardigheden (kom ik op tijd, als ik ziek ben wat moet ik dan doen?). Gedurende de dagdelen (werkuren) zal er continue begeleiding aanwezig zijn voor de medewerkers. Zoals beschreven hierboven zijn dit verschillende professionals (leermeesters horeca, pedagogisch medewerkers).

Toon meer ˅

Categorie
horeca

Doelgroepen
autisme
gedragsproblemen
niet aangeboren hersenletsel
psychische aandoening
verstandelijke beperking
vrijwilliger

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving