Paardendagbesteding Lara
Zoeterwoude
2381 Zoeterwoude
061246438
Lara
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft geen contract met de gemeente

Dagbesteding bij paarden aangeboden met 1 op 1 begeleiding (HBO SPH, SKJ-geregistreerd) voor kinderen en jongvolwassenen met een zorgindicatie (PGB) omgeving Leiden, Zuid-Holland.

Hoi! Ik ben Lara en werk met veel plezier als ZZP'er in de zorg. Ik bied begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende hulpvragen n.a.v. bijv autisme, (licht)verstandelijke beperking, ADHD, een angststoornis, depressie of moeilijk verstaanbaar gedrag. Ook coach ik jongeren bij het aanleren van werknemersvaardigheden en bij het behalen van hun persoonlijke leerdoelen.

Ik bied dagbesteding aan bij mijn eigen paarden met 1 op 1 begeleiding, aan kinderen en jongvolwassenen met een PGB (financiering van vanuit gemeente). Het gaat om een dagdeel van 4 á 5 uur en het is in Zoeterwoude-dorp, Zuid-Holland. Vanwege de locatie/het terrein en de dieren is het helaas niet geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking.

Ik heb een lieve merrie en haar 4 maanden oude merrieveulen. Beiden zijn heel vriendelijk in omgang, schrikken zelden en houden van aandacht. Verder zijn er op de stal nog zo'n 10 paarden die soms onze aandacht krijgen. Samen beslissen we wat we gaan doen met de paarden en welke klusjes er zijn. Tussendoor kunnen we samen een broodje eten en er is koffie en thee. Een aantal voorbeelden van de werkzaamheden: Paarden voeren, stal mesten, paddock mesten, voer klaarzetten, paarden poetsen, vlechten, hoeven krabben, staart wassen, wandelen, longeren, trucjes oefenen, naar een paardenwinkel gaan en natuurlijk veel kroelen. Rijden is op dit moment niet mogelijk.
Er ruimte voor persoonlijke leerdoelen, maar gewoon een leuke dag hebben is ook een mooi doel. Ervaring met paarden is niet nodig, goede laarzen wel!

mocht je interesse hebben of iemand kennen die hier heel enthousiast van wordt, neem gerust contact met me op voor meer informatie.

Met vriendelijke groet,

Lara

Tags: Persoonsgebonden budget, zorgverlener, zorg, financiering gemeente, paardencoaching, vrijwilligerswerk paard, gehandicaptenzorg, GGZ, jeugdzorg, jeugdwet, WMO, WLZ, ZZP Begeleider, AGB code.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
14:00 - 18:00
di
08:30 - 18:00
wo
14:00 - 18:00
do
14:00 - 18:00
vr
08:30 - 18:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Paarden voeren, stal mesten, paddock mesten, voer klaarzetten, paarden poetsen, vlechten, hoeven krabben, staart wassen, wandelen, longeren, trucjes oefenen, naar een paardenwinkel gaan en natuurlijk veel kroelen. Rijden is op dit moment niet mogelijk.
Er ruimte voor persoonlijke leerdoelen, maar gewoon een leuke dag hebben is ook een mooi doel. Ervaring met paarden is niet nodig, goede laarzen wel!

Toon meer ˅

Categorie
boerderij
dieren
overig

Doelgroepen
autisme
doof slechthorend
gedragsproblemen
jongeren
kinderen
psychische aandoening
verstandelijke beperking
vluchtelingen
verslaving
vrijwilliger

Kenmerken
Individueel werk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving