Kinderboerderij Buiten - Gewoon
Beukenlaan 8
5363RA Velp (Noord-Brabant)
088-7541368
Annemieke van Rhijn
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Kinderboerderij Buiten-“Gewoon” staat op een prachtige plek, in een bosrijke omgeving aan de rand van het dorp Velp (n.b.). Een dagbesteding voor (jong)volwassen cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking, soms in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag of bijvoorbeeld autisme. Ze genieten er van de rust, de ruimte en de vrijheid, maar ook van de verantwoordelijkheid die ze dragen voor de dieren en hun leefomgeving.

Hou jij van dieren? Doe je graag buitenklusjes, zoals vegen? Of heb je plezier in huishoudelijke taakjes, zoals wassen en koffiezetten? Dan ben je vast helemaal op je plek bij de kinderboerderij.

Je mag daar van maandag tot en met vrijdag helpen bij de verzorging van heel veel dieren. Er zijn geiten, schapen, pony’s, konijnen, cavia’s, een koe, varkens, watervogels en kippen. Je geeft ze eten, houdt hun hokken schoon en doet andere klusjes die nodig zijn. Je kunt ook helpen bij het onderhoud van de toegangswegen, hekwerken en gebouwen. Dan heeft de kinderboerderij nog een kleine groentetuin en een houtbewerkingsruimte. Wat ook heel leuk is: we maken ons eigen jam en verkopen eieren, courgettes en andere boerderijproducten.

Door de dag heen heb je veel contact met bezoekers van de kinderboerderij. Wandelaars en fietsers stappen vaak even af en de kinderen van de school en het kinderdagverblijf in de buurt brengen ook graag een bezoekje. Ben je benieuwd? Kom maar gewoon een keer kijken: gezellig!

We kijken samen met jou wat jij leuk vindt om te doen en te leren. In het begin is alles natuurlijk nieuw voor je. De begeleiders en vrijwilligers laten je daarom zien wat er allemaal mogelijk is. Ze leggen je ook goed uit hoe je dingen het beste kunt doen. Terwijl je aan het werk bent, leer je bijna automatisch nieuwe dingen. Je wordt handiger, maakt makkelijker contact, ontdekt hoe je dingen op kunt lossen zonder boos of bang te worden en je leert natuurlijk veel over dieren. Je zult zien: na een tijdje heb je minder hulp nodig en voel je je helemaal thuis.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
09:00 - 16:00
di
09:00 - 16:00
wo
09:00 - 16:00
do
09:00 - 16:00
vr
09:00 - 16:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Naast het verzorgen van de dieren, besteden we aandacht aan de omgeving zoals het onderhouden van de dierenverblijven, wandelpaden, hekwerken en gebouwen. De werkzaamheden die verricht worden zijn afgestemd op de individuele mogelijkheden van de cliënt.

Er is een kleine groentetuin en er wordt hout gezaagd. Er is een plezierige samenwerking met de vrijwilligers van de stichting kinderboerderij Buiten-Gewoon. Door het buiten zijn, het contact met de natuur, de wisselende activiteiten per seizoen ervaren cliënten een gevoel van vrijheid, rust en ruimte, maar ook van verantwoordelijkheid voor hun taken.

Veel bezoekers komen naar de kinderboerderij, ook zijn er regelmatig excursies van scholen en IVN. Hierdoor wordt er veel sociale contacten gemaakt en onderhouden.

Toon meer ˅

Categorie
boerderij
dieren
groenvoorziening
handarbeid
houtbewerking

Doelgroepen
autisme
chronisch ziek
doof slechthorend
gedragsproblemen
jongeren
lichamelijke beperking
niet aangeboren hersenletsel
ouderen
psychische aandoening
verstandelijke beperking
verslaving
Volwassenen
vrijwilliger

Kenmerken
Groepswerk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving