De Horizon
Apollostraat 207H
3054TC Rotterdam
(030) 635 7500
Marina Roovers
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

De Horizon biedt diverse vormen van dagbesteding voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking of psychische problematiek. De dagbesteding is primair gericht op het bieden van zinvolle activiteiten en het aanleren van werk- en arbeidsmatige vaardigheden.

De begeleiding is in handen van werkbegeleiders en is gericht op het vergroten van vaardigheden die de cliënt al bezit of nog kan leren. Daarbij wordt rekening gehouden met cognitieve-, sociale-, en emotionele mogelijkheden. Er wordt structuur geboden waarbij eventueel gebruik gemaakt kan worden van visuele ondersteuning.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
09:30 - 15:30
di
09:30 - 15:30
wo
09:30 - 15:30
do
09:30 - 15:30
vr
09:30 - 13:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Huidige activiteiten
De dagbestedingslocatie kent drie groepen waar verschillende activiteiten plaatsvinden:

Klusteam: Het klusteam gaat elke dag op pad om klussen te doen in de omgeving. Van kleine klusjes in huis tot terreinonderhoud. Zo leren de deelnemers vaardigheden als schilderen, vuil prikken, snoeien en tilwerkzaamheden. Het werk is heel afwisselend en ondertussen leren de deelnemers ook om samen te werken.

Atelier: In het atelier is er volop ruimte voor creativiteit, zoals houtbewerking, mozaïeken en schilderen. De deelnemers werken allemaal aan hun eigen project. Deelnemers leren vaardigheden, zoals schilderen, schuren, plamuren, schroeven en mozaïeken. Er worden producten voor opdrachtgevers gemaakt en we verkopen producten op markten.

Bakkerij: In de bakkerij worden verschillende soorten taarten gebakken. Elke vrijdag komen de klanten uit het wooncomplex hun bestelling ophalen. Op die manier leren deelnemers niet alleen bakken, maar ook omgaan met klanten. Naast het bakken, wordt er regelmatig soep gekookt en een lekkere lunch klaargemaakt. Daarnaast doen we productieklussen voor opdrachtgevers, zoals insteekwerk en verzendpakketten klaarmaken.

Benodigde indicatie voor De Horizon: CIZ indicatie, ZZP, VG3, VG4, VG6, WMO en PGB indicatie.

Toon meer ˅

Categorie
groenvoorziening
handarbeid
houtbewerking
koken
kunst
overig
wasserette

Doelgroepen
autisme
jongeren
niet aangeboren hersenletsel
verstandelijke beperking

Kenmerken
Groepswerk
In de stad
Veel begeleiding
Weinig begeleiding
Binnen werkzaamheden
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving