Hof van Axel
eerste verkorting
4571RK Axel
0627593083
www.hofvanaxel.nl
Inge Vermeulen
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Hof van Axel
Inge Vermeulen biedt samen met haar team dagbesteding en individuele begeleiding aan, aan volwassenen met uiteenlopende problematiek op somatisch, psychisch en sociaal gebied op een zorgboerderij in Zeeuws-Vlaanderen. De begeleiding is gericht op persoonlijke aandacht en sociaal contact in een groep met diverse leeftijden en verschillende zorgvragen. Veiligheid, vertrouwen en respect voor elkaar staan centraal. Samen met de cliënt en zijn of haar netwerk kijken we welke zorgwensen er zijn en werken we aan persoonlijke doelen. De cliënt als individu staat op Hof van Axel centraal. Door de persoonlijke benadering, het snel en efficiënt kunnen schakelen, begeleiden we de cliënt op weg naar een betere kwaliteit van leven. Er wordt ingezet op de kwaliteiten en mogelijkheden van de client en we zetten in op persoonlijke successen, waarbij de cliënt de regie houdt. In een nauwe samenwerking met andere disciplines werken we aan zorg op maat. “Out of the box” denken en komen tot verfrissende ideeën rondom de invulling van zorgvragen. Samen trainen, opleiden en elkaar als zorgaanbieder steunen staan hoog in het vaandel.

Maatschap Zorg van Zeeuwse Kwaliteit
Missie:
De cliënt en zijn context staat voorop en niet het bedrijf van de zorgaanbieder. Wij staan naast de client, niet onder of ver boven. Wij zijn gelijk en helpen de ander even een handje wanneer het minder gaat. Wanneer het goed gaat durven wij ook zijn hand los te laten. Dit ten alle tijden in overleg met de cliënt en diens context, betrokkenen en gemeenten.
Door de kleinschaligheid van de maatschap, maar ook de afzonderlijke bedrijven zijn korte lijnen en snel overleg mogelijk. Dit zowel binnen de maatschap, maar ook in het werkveld met de cliënten en het netwerk.

De maatschap haalt kracht uit nauwe samenwerking op het gebied van het delen van expertise, onderlinge advisering en ondersteuning en zet in op in-company opleidingen en het opzetten van een kwaliteitsmanagementsysteem, passend in de zorgvragen van vandaag, maar ook naar de toekomst gericht, waarbij continue ontwikkeling en duurzaamheid sleutelwoorden zijn.

Visie: Het leveren van professionele en kwalitatieve zorg vanuit het hart met oog voor de cliënt in alle fasen van het leven van de cliënt.

Kernwaarden
Respectvol met elkaar om gaan, zowel maten, medewerkers en cliënten.
Loyaal zijn naar elkaar. Rechtvaardigheid. Betrouwbaar.
Werken vanuit hart en ziel, het gaat om kwaliteit maar niet om kwantiteit.
Cliënt staat voorop.
Kleinschaligheid behoud van 5 maten. Leveren van kleinschalige zorg. Pionieren.
Duidelijke structuur, korte lijnen, een betrokken verantwoordelijken

Samenwerking met cliënten. Samenwerken met elkaar en met anderen: Lerend vermogen; Korte lijnen; Elkaar ondersteunen, samenscholing en intervisie opzetten en volgen.

Kwaliteit van zorg: out of the box denken in oplossingen en aanpak. Creativiteit. Autonomie van de maten onderling en van de cliënt waarborgen. Flexibiliteit geen negen tot vijf mentaliteit. Klant gedreven. Moedig en doorzetten als het lastig wordt of is. Vasthoudend als het nodig is. Bekwaam en professioneel. Authenticiteit van de zorgbedrijven en hun aanpak. Aandacht gericht werken in het hier en nu met de cliënt. Empathische houding. Gelijkwaardigheid.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
08:30 - 17:00
di
08:30 - 17:00
wo
08:30 - 17:00
do
08:30 - 17:00
vr
08:30 - 17:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

koken, creatief, dieren verzorgen, moestuin, wandelen in de natuur, boodschappen, spelletjes doen.

Categorie
boerderij
dieren
groenvoorziening
handarbeid
houtbewerking
koken
overig
recreatie
schoonmaak
zorg

Doelgroepen
autisme
dementie
gedragsproblemen
lichamelijke beperking
niet aangeboren hersenletsel
ouderen
psychische aandoening
verstandelijke beperking
vluchtelingen
vrijwilliger

Kenmerken
Groepswerk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving