De Helenahoeve
lage brugweg 5
5759PK Helenaveen
06-51179237
Melinda Helena
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Dagbesteding bij De Helenahoeve valt onder samenwerkende zorgboeren zuid (SZZ).
Bij de Helenahoeve bieden wij dagbesteding aan voor jongeren voor wie het momenteel niet haalbaar is om onderwijs te volgen. Op de dagbesteding zijn de jongeren actief bezig in de buitenlucht met het verzorgen van paarden en het terrein.

De praktische werkzaamheden zorgen voor ritme en daginvulling voor de jongeren. Door het opdoen van ervaring stimuleren wij ze om te groeien in onder andere zelfstandigheid en zelfvertrouwen.

De jongeren worden begeleid door ons team van de dagbesteding. Dit team zorgt ervoor dat er structuur is en de jongeren begeleid worden bij taken waar nodig. Samen zal er gekeken worden wat voor de jongere haalbaar is met betrekking tot school bijvoorbeeld.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
08:30 - 16:00
di
08:00 - 16:00
wo
08:30 - 16:00
do
08:30 - 16:00
vr
08:30 - 16:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Op de dagbesteding bij de Helenahoeve zijn de jongeren vooral bezig met het verzorgen van de paarden en het terrein. Taken daarbij zijn onder andere het poetsen, voeren, en laten stappen van de paarden. Verder zijn er taken om het terrein schoon te houden zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van hokken en het terrein zelf. Iedere jongere krijgt zijn eigen taak die wordt vermeld op overzichtelijke lijsten. Zo is het voor iedereen duidelijk wat ze moeten gaan doen en kan er de juiste begeleiding worden gegeven.

Toon meer ˅

Categorie
boerderij
dieren
overig
zorg

Doelgroepen
jongeren
vrijwilliger

Kenmerken
Individueel werk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving