''De Wijde Wereld''
Truus Oversteegenstraat 7
3417CM Montfoort
06-15230182
Emmely Hakkert
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft geen contract met de gemeente

Welkom bij de dagbesteding van ''De Wijde Wereld'',

Wij begeleiden en stimuleren kinderen en jongeren welke vastlopen in hun ontwikkeling of (tijdelijk) niet mee komen op het onderwijs. Hierbij kan gedacht worden aan kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking veelal in combinatie met psychiatrische beperkingen. Tijdens de dagbesteding observeren we waar de talenten van het kind/de jongere ligt en spelen hier op in. De dagbesteding moet aansluiten bij de interesse van het kind, vanuit waar verder gewerkt kan worden.

De dagbesteding welke we aanbieden is altijd in een kleinschalige setting met maximaal 6 kinderen / jongeren per dag. Naast groepsbegeleiding is individuele begeleiding ook een mogelijkheid.

Voor het jonge kind (2-6 jaar oud) hebben wij een pilot opgestart. Wij hebben hierbij plek voor 4 kinderen per dag en werken aan individuele doelen om zodoende de ontwikkeling van het kind op verschillende gebieden te bevorderen. (fijne/ grove motoriek, spraak/taal ontwikkeling, sociaal emotionele ontwikkeling.) In dit traject werken we veelal samen met een orthopedagoog en overige disciplines rondom het kind. Denk hierbij aan de fysiotherapeut, logopedie e.c.t. - Ouders ontvangen elke vier weken een verslag en worden intensief bij het traject betrokken.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
08:00 - 16:00
di
08:00 - 16:00
wo
08:00 - 16:00
do
08:00 - 16:00
vr
08:00 - 16:00
za
08:00 - 16:00
zo
08:00 - 16:00

werkzaamheden

Omdat wij talent gericht en out of the box werken bieden wij in een kleinschalige setting een breed scala aan activiteiten aan. Zowel binnen als buiten. Denk hierbij aan koken/bakken, creatieve activiteiten, muziek/theater, sport en spel. Ook bieden wij ondersteuning aan in onderwijs voor schooluitvallers. Een combinatie van onderwijs en dagbesteding in dan mogelijk.

Categorie
handarbeid
koken
kunst
muziek
overig
recreatie
sport
theater

Doelgroepen
autisme
gedragsproblemen
jongeren
kinderen
psychische aandoening
verstandelijke beperking
vrijwilliger

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
In de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving