Dagbesteding Scooter en Zo
Fagotweg 11
4337RC Middelburg
0636577364
Jurgen Ridderbos
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Het doel van scooter en Zo is een ieder een waardevolle dagbesteding aan te bieden en juist die doelgroep wat aan te bieden waar hun interesses liggen. Er is een vrij grote doelgroep die graag lekker willen sleutelen en niet naar die zorgboerderij willen bijvoorbeeld. Wij willen deze mensen structuur gaan aanbieden en ze leren sleutelen aan zowel de scooters als aan zichzelf. Uit ervaring weten wij dat het zeer moeilijk is om voor deze mensen een passende werkplek aan te bieden en wij willen hier op in spelen. De hangjongeren met een indicatie waar steeds meer over geklaagd wordt willen wij van de straat halen en een passende werkplek aanbieden. De LVB jongvolwassenen die niet meer handelbaar zijn en alleen maar thuiszitten willen wij een veilige maar vooral leuke werkplek aanbieden. De mensen die door niet aangeboren hersenletsel of psychische stoornis nergens meer aan de bak komen willen wij weer structuur bieden en vertrouwen geven.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
09:00 - 15:00
di
09:00 - 15:00
wo
09:00 - 15:00
do
09:00 - 15:00
vr
09:00 - 15:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Wij zijn een werkplaats , waar gesleuteld kan worden aan brommer/scooters en motoren en soms een auto. Ze lopen wel eens schade op maar met een beetje liefde en wat poetsen zijn ze weer als nieuw en geven we ze net als onze cliënten een 2e kans. Ook demonteren we brommers en scooters die niet meer te redden zijn en sorteren we de spullen die nog te gebruiken zijn en metaal gaat naar het oud ijzer.

Ook kun je bij ons leren spuiten, lassen en slijpen. Naast het werken is er ook tijd voor leren. Wil jij graag je scooterrijbewijs of heb je hulp nodig bij je huiswerk, lukt het je niet alleen? Misschien lukt het samen wel. Daarnaast is er ruimte voor ontspanning. Je kunt bij ons een potje gamen en ook gaan we samen sporten in de vorm van boxen of fitnessen. 1x per 6 weken willen we gaan we crossen op onze quads want ook dat is ontspanning. Tevens is 1 van onze medewerkers op zzp basis
Trainer fysieke en mentale weerbaarheid en gespecialiseerd in autisme en ADHD en SKJ gecertificeerd. Loopt het thuis even niet lekker en hebben ouders handvatten nodig of intensieve thuisbegeleiding dan hebben we hier ook de expertise voor in huis. Wil je graag op jezelf gaan wonen en heb je hier begeleiding voor nodig dan helpen we je hier ook mee.

Toon meer ˅

Categorie
garage

Doelgroepen
autisme
gedragsproblemen
jongeren
niet aangeboren hersenletsel
psychische aandoening
verstandelijke beperking
verslaving

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
In de stad
Veel begeleiding
Weinig begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving