Bougie sleutel tot succes
Hoefseweg 2b
5437PS Beers
0618465410
Marie-José Lemmen
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Wat biedt Bougie En voor wie?

‘Meedoen naar vermogen’

Bougie biedt een zinvolle invulling van de dag. Het op een gestructureerde manier verrichten van zinvolle activiteiten ter vervanging van school en/of werk door mensen die vanwege beperkingen en of ander problematiek problemen ervaren op het gebied school, werk en andere vormen van sociale participatie. Mensen nemen deel omdat dit hen een zinvolle besteding van de dag oplevert (zingeving), ontplooiingskansen biedt (ontwikkelingsgericht) en bijdraagt aan hun herstel. De wens om als “gewone” jongere of jongvolwassene te participeren in de samenleving resulteert vaak in overvraging van zichzelf en daaruit voortvloeiende (gedrags)problemen.
Het ontbreken van zelfkennis, verantwoordelijkheidsgevoel of motivatie maakt het er niet makkelijker op.
Bij Bougie bieden we een plek aan jongeren en jongvolwassenen die geen baan hebben en/of niet (meer) naar school gaan en die opzoek zijn naar een veilige plek waar ze ervaringen op kunnen doen t.a.v. leren, werken en vrije tijd.
Een plek waar zij zinvol bezig kunnen zijn met stoere werkzaamheden samen met leeftijdsgenoten.
Zinvol bezig zijn in een zeer kleine setting. Maximaal 3 tot 4 deelnemers per dag, zodat er tijd en aandacht is voor ieder. Er wordt een traject op maat gestart bestaande uit zowel zorg als leer/werkplek.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
10:00 - 16:00
di
gesloten
wo
10:00 - 16:00
do
10:00 - 16:00
vr
10:00 - 16:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Wat gaan we doen?

Wij zijn een echte werkplaats, waar gesleuteld wordt aan brommers, scooters en heel soms een motor.
Samen knappen wij vaak oude brommers en scooters op, geven hen een 2e kans.
Ze lopen wel eens schade op, maar met een beetje aandacht, geduld, liefde en wat poetsen, zijn sommige brommers weer als nieuw!
Ook demonteren we brommers die niet meer te redden zijn voor onderdelen, laten een blokje weer lopen en leren we vooral veel nieuwe leuke dingen.
We gaan op zoek naar je mogelijkheden en interesse. Je hoeft nog niets te kunnen maar vooral willen.
Je kunt bij ons naast het leren sleutelen ook nog leren stralen, lassen, en spuiten.

Naast het werken is er ook tijd voor leren. Wil jij graag je scooterrijbewijs of heb je hulp nodig bij huiswerk, lukt het je niet alleen? Misschien lukt het ons samen wel?
Hier bieden we een werk- en leerplek waar ieder in zijn eigen tempo en op een eigen manier mee kan werken. Laagdrempelig en vertrouwd.
Bougie kiest bewust voor een individuele benadering en wordt er gekeken naar de kwaliteiten, mogelijkheden en leerdoelen van elke medewerker.

Daarnaast is er ook aandacht voor ontspanning, een potje gamen, of crossen op 1 van onze 2 crossmotoren. Ontspanning is belangrijk en daar is bij Bougie zeker aandacht voor.

Wat is er nodig om bij Bougie te beginnen?

Heb je behoefte aan een zinvolle invulling van jouw dag, lukt het niet op de reguliere manier, loop je vast op school, lukt het je niet om werk te vinden of vast te houden? Heb je net even meer tijd nodig om te leren en leer jij gemakkelijker door te doen en is thuiszitten niets voor jou. Vraag dan extra ondersteuning aan op het gebied van dagbesteding. Het WMO-loket van de gemeente kan dit voor jou regelen.

Toon meer ˅

Categorie
garage
overig

Doelgroepen
autisme
chronisch ziek
gedragsproblemen
jongeren
lichamelijke beperking
niet aangeboren hersenletsel
psychische aandoening
verstandelijke beperking
vluchtelingen
verslaving
Volwassenen
vrijwilliger

Kenmerken
Individueel werk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving