Atelier De Elleboog
Langegracht 37
3811BW Amersfoort
0356475252
Klantbureau
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Kunstenaars met een licht tot matig verstandelijke beperking maken schilderijen en andere kunstwerken in de ateliers van Pastorie De Elleboog.

Openingstijden
ma
09:00 - 16:00
di
09:00 - 16:00
wo
09:00 - 16:00
do
09:00 - 16:00
vr
09:00 - 16:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Voor wie
Elke dag maken zo'n 14 kunstenaars met een licht tot matig verstandelijke beperking schilderijen en andere kunstwerken in het atelier van Pastorie De Elleboog. Als kunstenaar werk je zoveel mogelijk zelfstandig. Je krijgt begeleiding van professionele kunstenaars.

Het werk
De vakdocenten in het atelier dagen je uit om je artistieke talent verder te ontwikkelen. Je leert verschillende technieken. Ook maak je kennis met allerlei creatieve materialen, zoals olieverf, fineliner en pastelkrijt. De kunstwerken exposeren we in de galerie van Pastorie de Elleboog en op diverse locaties in het land. Ook worden de kunstwerken verwerkt in bijzondere geschenken. Zo is het servies met werken van kunstenaars van (voorheen) Jans Pakhuys zelfs landelijk bekend.

De werkplek
Op de eerste verdieping van De Elleboog werken de kunstenaars van het atelier. Door de grote ramen schijnt het daglicht naar binnen en heb je een prachtig uitzicht over de Amersfoortse binnenstad. Het gebouw heeft een lift, dus ook met een rolstoel kan je hier terecht. Doordat Pastorie De Elleboog verschillende groepen dagbesteding biedt, kun je gemakkelijk samenwerken, een praatje maken of samen meedoen met beweegactiviteiten.

Jouw ontwikkeling
Als kunstenaar maak je eigen werk en werk je in opdracht. Soms staat een bepaald thema centraal, zoals ‘theater’ of ‘Mona Lisa’ of ‘Amersfoort’ Je werkt vaak voor jezelf, maar er zijn ook projecten waar je samen met andere cliënten aan werkt. De vakdocenten zoeken altijd naar manieren om je zo zelfstandig mogelijk te laten werken. Zo doe je iets nieuws bijvoorbeeld de eerste keer samen met een begeleider. Of je begeleider knipt een taak op in delen die je al wel kunt doen. Iedere cliënt heeft een persoonlijk plan.

Toon meer ˅

Categorie
kunst

Doelgroepen
autisme
doof slechthorend
gedragsproblemen
jongeren
lichamelijke beperking
meervoudige beperking
niet aangeboren hersenletsel
ouderen
verstandelijke beperking

Kenmerken
Individueel werk
In de stad
Weinig begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving
Drukke omgeving