Kaarsenmakerij
Terborgseweg 106
7005 BC Doetinchem
0314696911
Zorgloket Elver
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft geen contract met de gemeente

Wij zijn de Kaarsenmakerij en zijn geopend van maandag tot en met vrijdag
Houd je van creatief en arbeidsmatig bezig zijn, dan ben je bij ons aan het juiste adres.
We bieden arbeidsmatige dagbesteding in Doetinchem, een fijne plek om met maximaal 10 deelnemers lekker bezig te zijn. Met de verkoop van producten via diverse kanalen laten we onze deelnemer onderdeel zijn van de samenleving en dat levert een positieve bijdrage op aan eigenwaarde en waardering.

Bovendien wordt er een grote aanspraak gedaan op de eigen inbreng en creativiteit van onze deelnemer, ,denken buiten de kaders zorgt vaak voor de meest unieke creaties We willen onze deelnemers een prettige werksfeer bieden met activiteiten die aansluiten op zijn of haar niveau en ontwikkeling. Doel is het vervaardigen van mooie producten maar daarbij staat altijd onze deelnemer centraal. Iedere deelnemer heeft zijn of haar eigen proces binnen de kaarsenmakerij. We stimuleren al onze deelnemers en zorgen dat ze altijd onderdeel van het arbeidsproces zijn.

Wij als kaarsenmakerij zetten ons altijd actief in tijdens activiteiten waarbij onze producten worden uitgedragen. We zijn druk met acquisitie en het benaderen van diverse kanalen om onze producten aan de man te brengen. Zo werven we bedrijven voor kerstpakketten, organiseren we jaarlijks een pop-up winkel of markt en liggen onze producten in diverse winkels.

Voor een mooie indruk van de kaarsenmakerij bekijk je dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=bjV8RBBzIF0
Wil je meer informatie over de Kaarsenmakerij, neem dan contact op met het Zorgloket.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
09:00 - 16:00
di
09:00 - 16:00
wo
gesloten
do
09:00 - 16:00
vr
09:00 - 16:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

De kaarsenmakerij maakt kaarsen in allerlei soorten en maten en voor ieder seizoen. We haken in op trends en kleuren en zijn altijd in beweging met het ontwikkelen van nieuwe producten. In de zomermaanden richten wij ons met name op buitenpotten en fakkels en in het najaar maakt dit plaats voor mooie dompel- en gietkaarsen die in menig huiskamer sfeer brengen. Daarnaast maken we veel persoonlijke kaarsen met opdruk voor iedere gelegenheid. Ook dompelen we kaarsen voor diverse kerken uit de regio.

De voornaamste werkzaamheden bestaan uit het gieten en dompelen van de kaarsen en de daarbij behorende voorbereidingen zoals het inbinden van de mallen. Maar ook het decoreren van de kaarsen met diverse technieken en het presenteren en verpakken zijn onderdeel hiervan. We onderscheiden ons met onze hand gedraaide windlichten die vervolgens door onze cliënten met veel zorg wordt beplakt met servetten en zorgt voor unieke stukken. Deelnemers van alle niveaus kunnen actief deelnemen aan het proces door bijvoorbeeld de lakens te scheuren waar vervolgens onze fakkels mee worden ingebonden, of het bewerken van onze gietkaarsen met een staalborstel. Zo is er voor ieder wat wils.

Toon meer ˅

Categorie
kunst

Doelgroepen
autisme
gedragsproblemen
lichamelijke beperking
niet aangeboren hersenletsel
verstandelijke beperking
vrijwilliger

Kenmerken
Groepswerk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving