5 tips voor jouw mooie advertentie

Het maken van een advertentie op Jouwdagbesteding is natuurlijk hartstikke leuk, maar ik kan me voorstellen dat je jezelf afvraagt: hoe schrijf ik de perfecte advertentie? Dit kan ook best lastig zijn, daarom ga ik ervoor zorgen dat jij met deze 5 tips de allermooiste advertenties schrijft. Wel ga ik ga je meteen teleurstellen: een succesformule voor de allerbeste advertentie bestaat niet. Gelukkig maar, want hierdoor is iedere advertentie uniek en kun jij jouw dagbesteding het allerbeste omschrijven.

Tip 1 – Blijf bij jezelf en bij jouw dagbesteding

Het klinkt misschien als een inkopper, maar toch is het belangrijk om dit te benoemen: blijf bij jezelf en bij jouw dagbesteding. Begin het schrijven van de advertentie vanuit jezelf en de dagbesteding. Waar staat de dagbesteding voor? Waar ben je trots op? Wat doet deze dagbesteding goed? Wat maakt de dagbesteding uniek? Hier kan ik nog een tijdje mee door gaan. Ik hoop dat de boodschap duidelijk is: probeer de unieke kenmerken van de dagbesteding zo goed mogelijk neer te zetten. 

Tip 2 – Verleid met mooie afbeeldingen

Heb je de dagbesteding al goed omschreven? Mooi! De helft van een goede advertentie zit ‘m daarnaast in het plaatsen van mooie afbeeldingen. Een goede afbeelding, zegt namelijk meer dan duizend woorden! Ga aan de slag met goed fotomateriaal om iedereen die op jouw pagina terecht komt te verleiden. Plaats een foto van de buitenkant van jullie gebouw, zodat je een goed beeld krijgt van de locatie. Een kijkje in de keuken (misschien wel letterlijk) is natuurlijk het allerleukste! Foto’s van het team toevoegen is heel belangrijk. Dit zijn namelijk dé gezichten achter de dagbesteding. Zorg er wel voor dat je toestemming hebt van je teamleden om deze foto’s te plaatsen. Ook is het belangrijk om je foto’s in een kleine bestandsgrootte op te slaan. Hoe je dat doet, kun je hier teruglezen. En last but not least: gebruik een vierkant logo om te uploaden. Zo knal jij er straks op de homepage met een mooi logo ertussen uit!

Tip 3 – Omschrijf de werkzaamheden

Via jouw advertentie wil je zoveel mogelijk reacties ontvangen. Het doel is dat iemand enthousiast wordt van de advertentie, werkzaamheden én de dagbesteding. Omschrijf de diverse werkzaamheden, zodat je meerdere mensen kunt aanspreken. Heb je veel verschillende werkzaamheden? Dan is het de kunst om deze werkzaamheden kort en bondig neer te zetten.

Tip 4 – Vul de ‘wat past bij jou’ vragenlijst in

Wanneer je jouw dagbestedingspagina aanmaakt, is het slim om alle gegevens zoals adres, bedrijfsinformatie en de werkzaamheden zo volledig mogelijk in te vullen. De laatste 5 vragen die worden gesteld zijn kenmerken die uniek zijn voor jouw dagbesteding. Zo is een vraag of de dagbesteding in de stad of op het platteland is gelegen. Met deze 5 vragen komen de unieke kenmerken van jouw dagbesteding naar voren in de ‘wat past bij jou’ vragenlijst. Op basis van deze vragen komt naar voren of de dagbesteding bij iemand past en hoe groter de kans op een plezierige samenwerking. 

Tip 5 – Schakel onze hulp in

Ben je met veel enthousiasme begonnen aan het maken van je dagbestedingsadvertentie, maar loop je toch vast? Geen probleem. Wij helpen je graag verder om samen een mooie dagbestedingsadvertentie te maken. Maar ook voor andere vragen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.