5 activiteiten om te doen in tijden van corona

Veel dagbestedingen zijn tijdens de corona tijd dicht. Hierdoor zullen veel cliënten juist thuis of op de woongroep zijn. De dagelijkse structuur valt deels weg terwijl dat juist heel belangrijk is. Want hoe lastig is de vraag; “Wat ga je doen?”. Cliënten moeten gaan bedenken, wat, hoe, waar en hoelang ze iets gaan doen: een totale overvraging. Om je hierbij op gang te helpen geef ik je 5 activiteiten gericht op begeleiding.

Ga samen de keuken in en maak een verse soep!

Cliënten krijgen allemaal wat mee van deze corona tijd. Waarschijnlijk zal ‘ziek zijn’ ver bovenaan staan van wat ze meenemen. Hoe leuk is het dan om gezond te gaan koken? Het is heel belangrijk om gezond te eten en gezond eten doe je door voldoende groentes te eten. Ga samen een verse soep maken, waarbij alle ingrediënten duidelijk worden toegevoegd.  Ga samen met cliënten een verse soep maken. Groenten snijden, soepballetjes draaien en koken maar! Succes gegarandeerd! 

Maak een kaart en ga deze samen op de post doen

Zijn er creatievelingen in de zaal? Maak een persoonlijke kaart. Foto’s, stiften, kleurtjes of toch een verfkwast? Trek al de creatieve benodigdheden uit de kast om de kaart uniek te maken. Vervolgens even lekker naar buiten om naar de brievenbus te gaan, fietsen of wandelen met een doel is altijd leuker. Ik zie de glimlach al op het gezicht van de persoon waar je de mooie kaart naar toe gaat zenden… Laat de voorpret nu maar alvast beginnen!

Blijf in contact met elkaar door te videobellen

Het is voor zowel cliënten als voor familieleden of betrokkenen fijn om in contact met elkaar te blijven. Vaak vinden cliënten het dan lastig om het gesprek op gang te brengen of het gesprek op gang te houden. Maar met een gezicht aan de andere kant van de lijn, is het al een stuk gemakkelijker. Maak samen een kletspot, bij elke keer videobellen laat je de cliënt twee vragen stellen én vragen ze de ander om een nieuwe vraag te bedenken. Zo hebben ze snel hun eigen kletspot gemaakt en een hulpmiddel om videobellen nóg leuker te maken! 

Ga eens samen kleuren

Ik hoor het al: “kleuren? Nee dat is niks voor mij”. Een valkuil is om iemand de opdracht te geven om te kleuren. Gooi ze niet in het diepen maar ga samen kleuren, ze hebben een voorbeeld nodig. Je merkt dan dat het rustgevend is om samen te kleuren en er ontstaan gezellige gesprekken. Daarnaast is het bewezen dat kleuren goed is voor de hersenen. Wellicht dat je een verborgen talent ontdekt? Niet één maar drie vliegen in één klap!  

Eindelijk is er tijd om eens die kamer, schuur of zolder samen op te ruimen

Het woord “opruimen” is voor niemand een favoriet. Toch kan het stiekem best wel fijn zijn. Maak het behapbaar, dan maak je het leuk! Spreek samen af hoelang je gaat opruimen of welke hoek van de kamer je gaat opruimen. En nog belangrijker, zorg voor een beloning. Een beloning zoals het avondeten kiezen of wat extra schermtijd valt altijd in de smaak. 

Heel veel succes en mochten er vragen/opmerkingen zijn, dan horen wij het natuurlijk graag!